Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Πανεπιστήμιο » Αλληλεπίδραση Πανεπιστημίου και Κοινωνίας

Αλληλεπίδραση Πανεπιστημίου και Κοινωνίας

Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο

Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου
Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο είναι Ανώνυμη Εταιρεία και στεγάζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι μέτοχος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, το οποίο προσφέρει στέγη και υποδομή σε εταιρείες που αποβλέπουν στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους, στην πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.
 
Οι εταιρείες που συμμετέχουν και όσες προτίθενται να συμμετάσχουν στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την εξειδικευμένη αναπτυξιακή υποστήριξη σε συνδυασμό με τις δυνατότητες υψηλής στάθμης τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων που παρέχουν οι ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δικτυακός Τόπος: http://www.step-epirus.gr/
   

To Δίκτυο Epirus Netx

Δίκτυο Epirus NetΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφέρεια της Ηπείρου έχουν πρόσφατα αναπτύξει από κοινού ένα ασύρματο Επικοινωνιακό Πλαίσιο Δικτύου ΑΤΜ που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Το Δίκτυο χρησιμοποιείται ήδη για υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλε-εργασίας. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική ιατρική φροντίδα όπως τηλε-διάγνωση, τηλε-εκπαίδευση, τηλε- κρατήσεις κ.λπ.

Δικτυακός Τόπος: http://medlab.cs.uoi.gr/epirusnet.asp
   

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας, το Γραφείο Διαμεσολάβησης και το Γραφείο Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων αναπτύσσουν μηχανισμούς συνεχούς διάχυσης πληροφοριών και συνεργασίας μεταξύ της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της βιομηχανίας καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία της Ηπείρου.

 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείοx

Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΠΓΝΙ)
Το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΠΓΝΙ) χωρητικότητας 700 κλινών, στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα 62.000 τ.μ. Ιδρύθηκε το 1989 δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Ιατρικής Σχολής.
Στο ΠΠΓΝΙ αντιπροσωπεύονται όλοι οι τομείς της ιατρικής.
Το Νοσοκομείο διαθέτει τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που περιλαμβάνουν ψηφιακή απεικόνιση, απεικόνιση γ, απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού, αγγειογραφία καθώς και άλλες διαγνωστικές και θεραπευτικές εγκαταστάσεις.

 

 

^ αρχή

 
 


 
newSite