Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Πολιτισμός » Γενικά

Πολιτισμός

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε από μέλη και ομάδες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας είτε από προσκεκλημένους εκτός αυτής.

Στους εκθεσιακούς χώρους και τους χώρους αναψυχής του Κέντρου Πολιτισμού της Μονής Περιστεράς - Δουρούτης πραγματοποιούνται κατά καιρούς πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Από τη Διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού καταβάλλονται προσπάθειες για τη δραστηριοποίηση των φοιτητών μας στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Αίθουσα Λόγου και Τέχνης έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα με αξιόλογες προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικές παραστάσεις και οι μουσικές εκδηλώσεις.

Η Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διαμεσολάβησης αναπτύσσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία της Ηπείρου.

Τα μουσεία που φιλοξενούνται στον χώρο της πανεπιστημιούπολης παρουσιάζουν εκθέματα, που μαρτυρούν την ιστορία και την τέχνη του τόπου.

Ένας αριθμός φοιτητικών οργανώσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων όπως η μουσική, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι καλές τέχνες.

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (ΦΟΕΑ) ενημερώνει τους φοιτητές του πανεπιστημίου αλλά και του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και τους μαθητές των σχολείων της πόλης για θέματα (εθελοντικής) αιμοδοσίας, και διοργανώνει εκδηλώσεις με επίκεντρο την αιμοδοσία .

Θεατρικές παραστάσεις ανεβάζει η Θεατρική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Θ.Ε.Σ.Π.Ι.) ενώ ο Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας συνήθως με την συνεργασία διαφόρων τμημάτων του πανεπιστημίου.

Ακόμη στην Πανεπιστημιούπολη δραστηριοποιείται η Χορευτική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέχοντας τη δυνατότητα εκμάθησης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, σε φοιτητές/τριες (του Πανεπιστημίου και του εξωτερικού) καθώς και σε εργαζομένους. Επίσης συμμετέχει με εμφανίσεις της σε διάφορές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κύριες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου είναι:

  • Πανεπιστημιακές Εκδόσεις
  • Συμπόσια-Συνέδρια-Ημερίδες-Διαλέξεις
  • Πανεπιστημιακό Βήμα
  • Πολιτικό Βήμα
  • Προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη του Πανεπιστημίου
  • Δράσεις των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών
    (Μουσικό, Θεατρικό, Κινηματογραφικό, Χορευτικό, Εικαστικό, Λογοτεχνικό, Φωτογραφικό Τμήμα)
  • Ελεύθερες Δράσεις

 

 

^ αρχή

 
 


*
 
newSite