Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Έρευνα » Ερευνητικά Ινστιτούτα

Ερευνητικά Ινστιτούτα

Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών

Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών

Το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ), ιδρύθηκε το 1998 και από τότε εξασφαλίζει ένα ευέλικτο επιστημονικό περιβάλλον για έρευνα στις βιοϊατρικές επιστήμες και στην ιατρική τεχνολογία.
Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συστήματος Ερευνητικών Ινστιτούτων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι τομείς στους οποίους διεξάγεται σήμερα έρευνα στο Βιοϊατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιωαννίνων, είναι η μοριακή ιατρική και η βιοϊατρική τεχνολογία, καθώς η μελέτη της ανθρώπινης βιολογίας και νόσου βρίσκεται στο κέντρο των σύγχρονων αξιοσημείωτων προόδων στη βιολογία και την ιατρική.

Το Ινστιτούτο ενθαρρύνει την ερευνητική δραστηριότητα και τις εφαρμογές στα σημερινά προβλήματα υγείας.

Πηγή: Οδηγός Σπουδών 2010-2011

Σχετικός Σύνδεσμος  
Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών :  http://www.bri.forth.gr/

 

Ινστιτούτο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών (x)

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεργάζεται με τις τοπικές περιφερειακές αρχές και με εταίρους από τη βιομηχανία για την ίδρυση ενός μεγάλου Ινστιτούτου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών στην Ηγουμενίτσα.

Το Ινστιτούτο συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση και τη βιομηχανική εμπειρία σε μια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, που αποδεικνύονται από τα πλέον δύσκολα στην περιοχή της Ηπείρου.

Η επιστημονική γνώση που αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών θα διοχετευτεί στην έρευνα, στην εκπόνηση μελετών και στην προσπάθεια για περιφερειακή ανάπτυξη.

 

 

Κέντρο Υδροβιολογικών Ερευνών (ΚΥΒΕ) (x)

Το ΚΥΒΕ ιδρύθηκε με το Π.Δ. 1150/80 (ΦΕΚ 293 Α') και κύριος σκοπός του είναι οι ερευνητικές εργασίες. Έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και σε συνεργασία με διάφορα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες σχετικά με τη διαχείριση και προστασία των υδάτων αλλά και γενικότερα για την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος της περιοχής Ηπείρου.

 

 

 

 

^ αρχή

 
 


*
 
newSite