Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Εκπαίδευση » Προπτυχιακές Σπουδές

Προπτυχιακές Σπουδές

Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (με εξαίρεση την Ιατρική Σχολή, τη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας και τη Σχολή Φυσικών Πόρων κα Επιχειρήσεων στο Αγρίνιο) διαρκούν τέσσερα έτη και οδηγούν σε αντίστοιχο Πτυχίο. Οι φοιτητές/τριες της Ιατρικής Σχολής συμπληρώνουν τις σπουδές τους σε έξι έτη, ενώ οι φοιτητές/τριες της Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Σχολής Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων σε πέντε έτη.

Το ακαδημαϊκό έτος είναι δομημένο σε εξάμηνα (αυτό δεν ισχύει για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής). Το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Το εαρινό εξάμηνο αρχίζει στα μέσα Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Κάθε εξάμηνο ακολουθείται από μία περίοδο δύο εβδομάδων για εξετάσεις. Στους φοιτητές/τριες δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης σε μαθήματα που απέτυχαν κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, κατά τη διάρκεια μιας εξεταστικής περιόδου τριών εβδομάδων του Σεπτεμβρίου. Ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών συμπληρώνει τις σπουδές του μέσα στον ελάχιστο χρόνο που προβλέπεται από τον οδηγό σπουδών κάθε Τμήματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλα τα Τμήματα περιλαμβάνει συνήθως τέσσερα με έξι μαθήματα ανά εξάμηνο και απαιτεί παρακολούθηση διαλέξεων και εργαστηρίων 18 έως 25 ωρών την εβδομάδα. Τα δύο τρίτα των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών είναι υποχρεωτικά, ενώ τα υπόλοιπα επιλέγονται από τον/την φοιτητή/τρια από ένα κατάλογο προσφερόμενων μαθημάτων του ιδίου ή και άλλων Τμημάτων. Έτσι, εκτός από την εξειδικευμένη γνώση σε κάθε κλάδο, παρέχεται η ευχέρεια στον/ην φοιτητή/τρια να μελετήσει επιλεγμένα γνωστικά αντικείμενα που ικανοποιούν τα ευρύτερα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα.

 

Δείτε ακόμη  
Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
http://anamorfosi.uoi.gr/

 

 

^ αρχή

 
 


*
 
newSite