Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου Πρυτανείας » Επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας

Επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας

4 Ιουλ. 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, όπου είχε μία σειρά από συναντήσεις για θέματα της εκπαίδευσης της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Βασίλειο Τόλιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο, τη Δήμαρχο Αργυροκάστρου κα. Zamira Rami, τον Διευθυντή του ελληνόγλωσσου Λυκείου Αργυροκάστρου κ. Παντελή Παππά, καθώς και με εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο συγκεκριμένο Λύκειο.

Κατά τις συναντήσεις, διαπιστώθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας αναφορικά με την έγκαιρη διάθεση των βιβλίων, ενώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα διοργανώσει τον προσεχή Οκτώβριο διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας με εθελοντική προσφορά των μελών του.

Στις συναντήσεις για τον σκοπό αυτό συμμετείχαν, επίσης, ο Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. κ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, καθώς και ο Αναπλ. Καθηγητής του ιδίου Τμήματος, κ. Αναστάσιος Εμβαλωτής. Από όλες τις πλευρές τέθηκε το θέμα περαιτέρω στενής συνεργασίας και βοήθειας προς τους εκπαιδευτικούς της μειονότητας.


Ιωάννινα, 4 Ιουλίου 2016
Από την Πρυτανεία
 
Σχετικό Αρχείο: http://old.uoi.gr/files/news/attachments/8074.pdf
Καταχωρήθηκε από: Webmaster στην κατηγορία: Δελτία Τύπου Πρυτανείας

 
« Επιστροφή

[1287]]
Ηλεκτρονικό Σύστημα Ανακοινώσεων
Προγραμματισμός - Σχεδιαση - Παρουσίαση:  Ιωάννης Δ. Σωφρόνης .
Επιμέλεια:  Χρήστος Μπάρκας
 
 


 
newSite