Παλιά έκδοση: Αυτήν την στιγμή βλέπετε την παλιά έκδοση της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. [Μετάβαση στην τρέχουσα έκδοση]
Βρίσκεστε εδώ: » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου Πρυτανείας » Ανακήρυξη της Επικ.Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μαριλένας...

Ανακήρυξη της Επικ.Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μαριλένας Παπαχριστοφόρου σε επίτιμο δημότη Λειψών

12 Σεπ. 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λειψών με την από 28/02/2014 απόφασή του ανακήρυξε επίτιμο δημότη Λειψών την Επίκουρο Καθηγήτρια Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Μαριλένα Παπαχριστοφόρου, σε αναγνώριση της επιστημονικής συμβολής της για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας αυτού του μικρού αιγαιοπελαγίτικου νησιού.
Η τιμητική αυτή διάκριση απονεμήθηκε στην κ. Παπαχριστοφόρου στις 24/08/2014 με αφορμή την παρουσίαση των δύο βιβλίων της σχετικά με τους Λειψούς, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, και με αντικείμενο την προφορικότητα, την τοπική ιστορία, και τη λαϊκή κοσμοθεωρία.
Πρόκειται για την πρώτη εκτενή συστηματική επιστημονική έρευνα δεκαετούς και πλέον διάρκειας που αφορά τον πολιτισμό του συγκεκριμένου νησιού (ο οποίος κατά κύματα κατοίκησης εκτείνεται πιθανότατα σε μεγάλο ιστορικό 4βάθος) και την κοινότητα των σύγχρονων κατοίκων του.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Ιωάννινα, 12 Σεπτεμβρίου 2014
Από την Πρυτανεία
 
Σχετικό Αρχείο: http://old.uoi.gr/files/news/attachments/6685.doc
Καταχωρήθηκε από: Γραφείο Τύπου Πρυτανείας στην κατηγορία: Δελτία Τύπου Πρυτανείας

 
« Επιστροφή

[2065]]
Ηλεκτρονικό Σύστημα Ανακοινώσεων
Προγραμματισμός - Σχεδιαση - Παρουσίαση:  Ιωάννης Δ. Σωφρόνης .
Επιμέλεια:  Χρήστος Μπάρκας
 
 


 
newSite