Βρίσκεστε εδώ: » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου Πρυτανείας » Συγχαρητήρια σε ερευνητική ομάδα επιστημόνων των Ιωαννίνων για τη μελέτη...

Συγχαρητήρια σε ερευνητική ομάδα επιστημόνων των Ιωαννίνων για τη μελέτη σχετικά με την ευεργετική χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων κατά των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου ή των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων

19 Σεπ. 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει την ερευνητική ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη μελέτη σχετικά με την ευεργετική χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων κατά των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου ή των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Σε μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών, που αναφέρονται στη χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων και την εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβαμάτων, αποδείχθηκε ότι η χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων δεν ελάττωσε σημαντικά τον αριθμό των θανάτων οποιασδήποτε αιτιολογίας. Αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης των ω-3 λιπαρών οξέων δεν έχει απόλυτα διευκρινισθεί, η μελέτη αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση τη χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη της καρδιακής νόσου.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Παθολογίας κ. Μωυσής Ελισάφ από την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Ντζάνη από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παρήχθη.


Ιωάννινα, 19 Σεπτεμβρίου 2012
Από την Πρυτανεία
 
Σχετικό Αρχείο: http://old.uoi.gr/files/news/attachments/5019.pdf
Καταχωρήθηκε από: Webmaster στην κατηγορία: Δελτία Τύπου Πρυτανείας

 
« Επιστροφή

[1008]]
Ηλεκτρονικό Σύστημα Ανακοινώσεων
Προγραμματισμός - Σχεδιαση - Παρουσίαση:  Ιωάννης Δ. Σωφρόνης .
Επιμέλεια:  Χρήστος Μπάρκας
 
 


 
newSite