Αποτελέσματα Γ.Σ. του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΕΦΙΕ
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2000

Στην τελευταία γενική συνέλευση της 1/12/2000, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του παραρτήματος, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την πλήρωση της θέσης του μέλους του Συμβουλίου Παραρτήματος. Τη θέση ανέλαβε η Μαρία Κελεπούρη.

  • Αναδείχθησαν οι εκλέκτορες του παραρτήματος, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΕΦΙΕ. Μάθετε πώς εκλέγεται το κεντρικό Δ.Σ. της ΕΕΦΙΕ... Σύμφωνα με τον ταμία το παράρτημα αριθμεί πάνω από 120 μέλη, επομένως δικαιούται να εκπροσωπηθεί με 8 εκλέκτορες (τα 5 μέλη του Δ.Σ.+ 3 εκλεγόμενα από τη συνέλευση). Τα τρία αυτά άτομα που εξελέγησαν είναι οι: Γιάννης Δαλιανούδης, Βαλεντίνα Καλαμπόκη και Λεωνίδας Χριστογιάννης.

  • Ορίστικε σαν στρατηγικός στόχος η ανάληψη του 8ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΣΦΙΕ), την άνοιξη του 2002 από το παράρτημα Ιωαννίνων. Για το σκοπό αυτό η συνέλευση όρισε τον αρχικό πυρήνα της επιτροπής διεκδίκησης, με επικεφαλής την Μαρία Κελεπούρη και μέλη τις Βαλεντίνα Καλαμπόκη και Ματίλντα Φλωρεντίν. Αναλόγως με τις ανάγκες που θα προκύψουν, τα μέλη της επιτροπής θα αυξηθούν στο μέλλον.
    Η διεκδίκηση της ανάληψης του συνεδρίου είναι υπόθεση τεράστιας σημασίας, τόσο για την ΕΕΦΙΕ, όσο και για ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δεν αφορά μόνο τα μέλη: αγγίζει όλους τους φοιτητές Ιατρικής της σχολής μας. Για την επίτευξη του κοινού στόχου καλούνται όλοι (και ιδιαίτερα τα μέλη του παραρτήματος) να συστρατευτούν, και να προσφέρουν από όποιο πόστο μπορούν, ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός.

  • Σχετικά με το Πρόγραμμα Παροχής Α'Βοηθειών, τέθηκαν ως στόχοι η συνέχιση του προγράμματος για τα επόμενα έτη και η προβολή του στην τοπική κοινωνία και στα ΜΜΕ. Παράλληλα αποφασίστηκε να αναζητηθεί μόνιμη πηγή χρηματοδότησης, είτε από ιδιώτη χορηγό ή από κονδύλια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήρηξης.

  • Ενημερώθηκαν τα μέλη για το πρόγραμμα που σχεδιάζουν από κοινού το παράρτημα και η έδρα Ιστορίας της Ιατρικής, σχετικά με τη συγκέντρωση στοιχείων για όλους τους αποφοίτους της σχολής μας, τη στατιστική τους επεξεργασία, και τη δημιουργία ενός "προφίλ" του αποφοίτου της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη του έργου που επιτελείται στη σχολή μας, μέσα από την παρουσίαση της μετέπειτα πορείας των αποφοίτων. Συστάθηκε επιτροπή εργασίας, αποτελούμενη από τους: Στέφανο Μπέλλο, Δημήτρη Τσιρώνη, Βαλεντίνα Καλαμπόκη, Γιώργο Τσιαούση και Δημήτρη Χ"Στεφανίδη.

  • Εγκρίθηκε η έναρξη νέας ερευνητικής δραστηριότητας του παραρτήματος, σχετικά με το θέμα των Ιατρικών Ειδικοτήτων. Στόχος του πρότζεκτ θα είναι να διερευνήσουμε τον χρόνο αναμονής, το είδος και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα κέντρα λήψης ειδικότητας της περιφερειακής Ελλάδας. Η επιτροπή που ανέλαβε να ασχοληθεί με το θέμα αποτελείται από τους: Στέφανο Μπέλλο, Θανάση Κορδαλή, Φάνη Τσέβη, Βασίλη Τομαρά, Γιάννη Δαλιανούδη, Μαρία Κελεπούρη, Χρήστο Τσιρώνη και Βαλεντίνα Καλαμπόκη.

  • Συστάθηκε ειδική ομάδα, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων να διοργανώσει προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, με στόχο την εκπαίδευση και την επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών σε νοσοκομεία, Ιατρικές σχολές και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός πλαισίου οργάνωσης τέτοιων προγραμμάτων στη σχολή μας, σε συνεργασία με το γραφείο Διασύνδεσης και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διερευνητική αυτή ομάδα συμμετέχουν οι: Στέφανος Μπέλλος, Ματίλντα Φλωρεντίν, Θοδωρής Λύτρας, Δημήτρης Χ"Στεφανίδης και Γιώργος Τσιαούσης.

  • Έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών της επιτροπής αντιπροσώπευσης του παραρτήματος στο 7ο ΕΣΦΙΕ, που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2001 στη Λάρισα, από τον Φάνη Τσέβη, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του παραρτήματος. Ζητήθηκε η συνδρομή όλων των μελών του παραρτήματος, για να ενημερωθούν όλοι οι φοιτητές. Επίσης αποφασίστηκε η συνεργασία της επιτροπής με την ομάδα διεκδίκησης του 8ου ΕΣΦΙΕ (βλέπε παραπάνω), για τον καλύτερο συντονισμό της αποστολής του παραρτήματος Ιωαννίνων στη Λάρισα.
    Στα πλαίσια της συνέλευσης ακόμη συζητήθηκαν οι υποβληθείσες υποψηφιότητες για τη θέση του επιτίμου προέδρου του 7ου ΕΣΦΙΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση του παραρτήματος εν όψει του θέματος αυτού, που θα τεθεί στο επόμενο Κεντρικό Διοικητ. Συμβούλιο της ΕΕΦΙΕ.

  • Αποφασίστηκε να οργανώσουμε σαν ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων εκδήλωση (πάρτυ) υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της σχολής μας, κατά την τελευταία προ Χριστουγέννων εργάσιμη εβδομάδα, σε γνωστό club της πόλης.

  • Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη λειτουργία του παραρτήματος, όπως η ανάρτηση πίνακα ανακοινώσεων της ΕΕΦΙΕ στο χώρο του κυλικείου, η ενημέρωση των πρωτοετών για την ΕΕΦΙΕ και τις δραστηριότητές της, η ειδοποίηση των μελών μας των οποίων η συνδρομή έχει λήξει, η προβολή του παραρτήματος μέσω της νέας μας σελίδας στο internet, και η διανομή των εντύπων της εταιρίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την ευχή, η πορεία του παραρτήματος να συνεχίσει να είναι ανοδική, με την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των μελών μας, και ιδίως, τη μαζικότερη συμμετοχή τους στις δραστηριότητές μας. Καθοριστικός παράγοντας σε τούτο, θα είναι και η ανάληψη του 8ου ΕΣΦΙΕ από το παράρτημα Ιωαννίνων.

Αρχείο γεν.συνελεύσεων...

Νέα του παραρτήματος...

Κεντρική Σελίδα...


Κάντε εδώ κλίκ(!)
και στείλτε μας τις ιδέες και τα σχόλιά σας...